Websites op basis van een template

Wat is een template?

Nu er reeds miljoenen websites online zijn is er van de meeste soorten websites wel al een versie gemaakt. Een template is een soort van frame bedoeld voor een bepaald type website. Het is een gedefiniëerde layout met ruimte om teksten en images te plaatsen waarvan de kleur kan aangepast worden. Je moet een template zien als het skelet van uw site waar dan uw logo, teksten en bedrijfsgevoel wordt op geprojecteerd.

Het voordeel van een template is dat het veel werkuren bespaart en daardoor kostenbesparend werkt. U kunt reeds een full responsive website krijgen die dus op alle toestellen mooi zichtbaar zal zijn voor 500€ voor een "one page" of 1200€ voor verschillende pagina's meer info kunt u bekijken bij onze services / commerciële websites. Dit zou niet mogelijk zijn moest de website van 'scratch' of van nul moeten opgebouwd worden. Toch is het ook mogelijk elke template terug volledig aan te passen naar uw wens. Natuurlijk hoe meer personalisering gewenst is hoe hoger de arbeidskost wordt. Hiervoor moeten altijd duidelijke afspraken gemaakt worden voor veranderingen, over wat mogelijk is en wat de kosten daar omtrent zijn.

Dus als u een startende ondernemer bent of uw website enkel nodig heeft als een online viste kaartje zal een template de beste oplossing zijn. Heeft u een iets breder plan voor uw online project dan kan een template een goed begin zijn.

Templates ready to go !

Wij bieden u verschillende voorgemaakte layouts aan. We Kunen dan uw bedrijfsnaam logo en info over uw bedrijf op dit template invoegen. standaart kunt u tussen verscheidene kleuren kiezen en enkele verschillende manieren van opbouw . Uw weet vooraf waaraan u begint en uw site staat snel online.

Templates aanpassen

Zodra een website gepersonaliseerd wordt moet elke situatie bekeken worden. Hiervoor moet dus vooraf besproken worden wat de wensen juist zijn en of ze binnen het budget passen. Laten we even het soort aanpassingen die zouden kunnen gevraagd worden onderverdelen per moeilijkheidsgraad.

 • Kleuren van text veranderen
 • Grootte van titels veranderen
 • Achtergrondkleuren veranderen
 • Extra link invoegen
 • Extra afbeelding plaatsen
 • De positie van text of afbeeldingen verplaatsen
 • Een extra navigatie menu inbouwen
 • Bepaalde acties die een reactie moeten uitvoeren
 • Gepersonaliseerde antwoorden sturen op vragen van bezoekers
 • Een bepaalde beweging van elementen 'animatie' implementeren
 • Automatische berekeningen laten uitvoeren
 • Data van bezoekers bijhouden en evalueren

Opdrachten die groen, geel of rood zijn dus respectievelijk gemakelijk, moeilijker, of meestal moeilijk te verwezenlijken. Alles is mogelijk te verwezenlijken in deze tijd maar er moet vooral gekeken worden naar de functionaliteit en noodzakelijkheid van bepaalde elementen in uw website in vergelijking met de kost.

Als je een concept wil uitbouwen en de look en feel van je bedrijf volledig wil kunnen weergeven is het soms nodig 'from the ground up' een website op maat te maken.

Zelf aan te brengen elementen

Header image

De headerafbeelding presenteert uw website, wat betekent dat wanneer iemand uw website opent, ze de headerafbeelding helemaal bovenaan zien. Bij het maken van een e-mailcampagne zal deze afbeelding bv. ook bovenaan uw e-mailtemplate gebruikt kunnen worden.

Images of afbeeldingen

De juiste afbeeldingen kunnen een website veel karakter meegeven. Een goede keuze maken welke foto er het best bij welk onderwerp past is uiterst belangrijk voor het mooi presenteren van uw bedrijf. U moet natuurlijk altijd wel wat rekening houden met de afmetingen van uw image en zorgen dat die in verhouden zijn met het kader of 'frame' waarin u die wil plaatsen. Nadat u de juiste images of foto's heeft geselecteerd is het belangrijk dat ze niet alleen de juiste afmetingen hebben maar ook een zo klein mogelijke bestandsgrootte . Websites als tinypng.com kunnen u op een gebruiksvriendelijke manier met drag en drop helpen om uw bestanden te optimaliseren.

Teksten

Enkele goed bedachte informatieve teksten over uw bedrijf/vereniging of product zijn zeer belangrijk en tenslotte het belangrijkste op uw site. Niet alleen om uw boodschap over te brengen. Maar ook om de relevantie van uw website te boosten voor de quotatie van de google bots die minstens om de 14 dagen heel uw site komen bestuderen om te zien wat voor informatie u aanbied. Hierdoor zijn uw teksten terug een deel van SEO "Search Engine Optimalisation"

Contactgegevens

Het lijkt wel vanzelfsprekend maar er komen toch veel links en gegevens bij te kijken . Even opsomen.

 • adress
 • telefoonnummer
 • social media links
 • e-mailadres

Logo

Uw bedrijfslogo word meestal bovenaan links op het scherm geplaats op de navigatiebalk. Meestal vertrekken we ook vanuit de kleuren van uw logo om die door te trekken doorheen de site. Als u geen logo heeft kunnen we u helpen er één te maken.