Uw webshop staat online, wat nu ?

E-marketing

Voor ons is E-marketing het totale concept. Niet alleen het bereiken van uw doelgroep maar ook het ondersteunen van de dagdagelijks werken voor uw online-shop. Een webshop runnen is terug een nieuw bedrijf op zichzelf. Meestal het verlengde van uw fysieke winkel maar toch met veel nieuw aspecten. Graag helpen wij u met Dev-Lab en het zo optimaal mogelijk verwezenlijken van al deze taken.

Klanten op de hoogte brengen van uw product

De workload van E-marketing wordt vaak onderschat. Zoals in een fysieke winkel moeten er weekelijks en dagelijks taken gebeuren om mee te zijn met de concurentie. Een fysieke winkel moet dagelijks schoongemaakt worden, de etalage moet af en toe veranderen en klanten moeten zich welkom voelen. Zo is het niet minder bij een online shop.
Het dagelijks of wekelijks posten van berichten op social media en de informatie van uw producten zo wijdt mogelijk verspreiden over het web is hierbij uiterst belangrijk.
Het nagaan welke pagina's van uw online shop het meest bekeken worden, welke producten het meest bekeken worden en welke men lijkt te vergeten. Het inspelen op deze factoren draagt al snel bij tot het succes van uw webshop.

Meer info over SEO en SEA vind u steeds op onze info pagina.

Promoties en nieuwsbrieven

Het is altijd goed de klant wat aan te moedigen om nog eens terug te komen naar uw webshop. Een promotie is hierbij uiterraad een goede troef. Deze kan de wereld in gestuurd door op uw beginpagina of "landingpage" een duidelijk bericht te plaatsen om de promotie kenbaar te maken. Een nieuwsbrief die u maandelijks verstuurd is ook een zeer goede troef, daarom is het belangrijk zo snel mogelijk een goede database aan te leggen met e-mail adressen van zowel vaste klanten als potentiële nieuwe klanten.
Eénmaal u een mooie lijst e-mail adressen heeft kunt u deze dus telkens gebruiken om een bericht naar hen toe te sturen wat al snel doeltreffender en goedkoper is dan een advertentie plaatsen in de lokale krant.

uploaden van de nieuwe collectie of producten

Het uploaden van nieuwe producten kan al snel tijdrovend zijn en nemen wij graag uit uw handen. Wij kunnen de foto's voor u komen maken en/of de gemaakte foto's voor u uploaden met de correcte prijzen en details. Natuurlijk zult u dit zelf ook kunnen doen. Naar gelang de situatie kunnen we kijken om dit te automatiseren maar dat is meestal afhankelijk van wat u toegeleverd krijgt van de leverancier. Sommige leveranciers kunnen u voorzien van de nodige digitale bestanden die automatisering mogelijk maken anderen dan weer niet. Graag kijken we samen met u naar de oplossing om dit op een zo eenvoudig mogelijke manier te doen.

Het leveren van de bestelden producten

Bij een basis webshop zal het nodig zijn dagelijks te bekijken wie er besteld heeft en de bestelling droppen bij de pakkejes bezorger waar u mee in zee wenst te gaan. Zowel b-post post.nl als ups en vele andere maken het tegenwoordig zeer gemakkelijk en kostvriendelijk om dit zo vlot mogelijk te laten gebeuren. Er kan een verwittigings mail naar uw mailbox gestuurd worden, of een dagelijks overzicht van de bestellingen. Heeft u een stock beheer of kassasysteem die aan een webshop kan gekoppeld worden dan is het mogelijk de bestelbonnen rechtstreeks te laten afprinten zodat u de dozen enkel nog hoeft te labelen.

Mijn fysieke stok en online stock ?

Heeft u een stockbeheersysteem? Dan moeten we bekijken met welke webshopsystemen deze compatible is en dat is het best mogelijk de verkoop op uw online shop te koppelen met de verkoop in uw fysieke winkel. Zodat er geen producten besteld worden die niet meer voor handen zijn. Het is ook steeds mogelijk een bepaalde stok te reserveren voor online verkoop en dit handmatig aan te passen wanneer nodig.